2 Ağustos 2016 Salı

Basit HTML Web Sayfası Teması

Basit HTML Template

Web tasarıma yeni başlayan arkadaşlar için yararlı olacağını düşündüğüm basit bir HTML şablon çalışması yaptım. Burada yaptığım aslında  sadece freewebsitetemplates.com/ adresinden aldığım bir tasarımı yeniden kodlamaktan ibaret. HTML öğrenmenin en kolay ve çabuk yolu; var olan basit şablonları tekrar yazmaktır.

 İlk zamanlar şablonun kod yapısını inceleyip taklit ederek hangi tag'ın ne işe yaradığını ve CSS ile biçimlendirmenin nasıl etkin bir şekilde kullanılabileceğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bir sonraki aşamada da aynı şablonu kendi kodlarınızla yazmaya çalışarak ilerleyebilirsiniz. 

Zaten yazılmış olan bir şablonu tekrardan yazmaya çalışmak matematikteki bir problemi başka bir yöntemle çözmeye benzer. Aynı matematikte olduğu gibi HTML/CSS kodlarken de PSD halindeki bir tasarımı nasıl bir web sayfasına dünüştürebilirim? sorusuna yanıtlar bulmaya çalışırız. Benzerlik buradan kaynaklanır.

Aynı tasarım birden fazla coder tarafından farklı kodlanarak web sayfası haline getirilenilir. Hepsi de aynı sonucu verir ve çalışır. İşte siz de başta taklit ederek, kopyalayarak yaptığınız pratikleri sonradan kendi yorumlamanızı deneyerek pekiştirebilir geliştirebilirisniz. bu çalışma yöntemi ile çok geçmeden HTML ve CSS dillerini öğrenebilir, kendi tasarımlarınızı rahatlıkla kodlayabilir hale gelebilirsiniz.

Şablonu buradan indirebilirsiniz.




Hiç yorum yok :